Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Hevitőrúd CENTER

Hevítőrudak melyik országban tiltottak? Nyaralni hova ne vigyük magunkkal?

Nikotinmentes hevítőrudak
utazas iqos keszulekkel

Magyarországon és a környező országokban az IQOS készülékek és a hevítőrudak használata teljesen legális, és szabadon lehet használni őket azokon a helyeken, ahol dohányozni is szabad. Viszont ha külföldi nyaralásra megyünk érdemes tájékozódni a célországban milyen aktuális szabályozás vonatkozik a heetekre.

Számos országban tiltott az IQOS készülékek használata

Többek között Panama, Etiópia, Törökország, Mexikó és India is betiltotta az IQOS készülékek importját és kereskedelmét. Számos országban a nikotinnal és e-cigarettával kapcsolatos törvények miatt nem lehet IQOS készüléket kapni és forgalmazni, mint: Ausztrália, Brazília, Niorvégia és Szingapúr. De több más országban is szintén tiltólistás, mint Qatar, Finnország, Málta, Sri Lanka, Brunei, Kambodzsa, Thaiföld és Uganda. A legtöbb országban azonban csak az import tilos, a használatot nem büntetik, ahol különösen szigorúan veszik és semmiképpen nem ajánlott hevítő rúd használata az Thaiföld. Akár 500 000 THB büntetés, azaz közel 5 millió forinttal is sújtható akinél IQOS készüléket találnak. De szerencsére nem ez a jellemző a legtöbb országra.

Hogyan szállítsuk az IQOS készüléket repülőn?

Az IQOS készüléket, mint elektronikai eszközt a kézipoggyászban érdemes szállítani. Repülőgépen és a közösségi terekben tilos a használata, hiába nincsen konkrét égés csak a dohány hevítése történik.

Magyarországon milyen törvényi megkötések vonatkoznak az IQOS készülékek használatára?

Semmilyen tiltás nincsen a használatot illetően. A dohányzásra kijelölt helyeken IQOS készülékek is gond nélkül használhatóak. Természetesen tömegközlekedésen vagy szórakozóhelyeken ahol a dohányzás nem megengedett hevítőrudat sem lehet szívni.

Mely országokban érhető el IQOS készülék és hozzá tartozó hevítőrúd töltet?

Andorra, Albánia, Örményország, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Kanári-szigetek, Kanada, Kolumbia, Horvátország, Curaçao, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Dominikai Köztársaság, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Görögország, Guatemala, Magyarország, Olaszország, Izrael, Japán, Kazahsztán, Korea, La Réunion, Lettország, Litvánia, Malajzia, Moldova, Monaco, Hollandia, Új-Zéland, Palesztina, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svájc, Ukrajna, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Államok.

Javaslatok külföldi út előtt

Külföldre utazás előtt minden esetben érdemes tájékozódni az ottani törvényi keretek felől. Amennyiben engedélyezett a heet használat csak nem kapható érdemes a megfelelő mennyiséget kivinni, lehetőleg a kézipoggyászban szállítva.

A külföldi elérhetőség ellenére mindenképpen kényelmesebb magunkkal vinni a várható fogyasztási mennyiséget és egy stabilan működő készüléket.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS